Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@14:25:09 GMT

عملکرد بهتر ورزشکاران با روده پایدار

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۹۳۴۹

عملکرد بهتر ورزشکاران با روده پایدار

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان داده بی‌ثباتی میکروبی در روده می‌تواند عملکرد ورزشکاران نخبه استقامتی را مختل کند و رژیم‌های کوتاه‌مدت با پروتئین بالا با این نوع عدم تعادل مرتبط است.

به گزارش مدیکال اکسپرس، محققان از سراسر بریتانیا عملکرد و سلامت روده گروهی از دونده‌های استقامتی همسان و ورزیده را تجزیه و تحلیل کردند تا تاثیر رژیم‌های غذایی پرپروتئین و با کربوهیدرات بالا را بررسی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این تحقیق نشان داد در کسانی که از رژیم غذایی با پروتئین بالا پیروی می‌کنند، این رژیم غذایی منجر به اختلال در پایداری میکروبیوم روده می‌شود. این امر همچنین با کاهش ۲۳.۳ درصدی در عملکرد آزمایش زمانی(در ورزش‌های مختلف آزمایش سرعت فردی یک شرکت‌کننده در یک مسافت تعیین شده) همراه بود.

نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد در این افراد تنوع و ترکیب تغییر یافته فاژئوم روده به میزان قابل‌ توجهی کاهش یافته است. همچنین سطوح بالاتری از انواع خاصی از ویروس‌ها و بخش‌های باکتریایی وجود دارد و شرکت‌کنندگانی که میکروبیوم روده‌شان پایدارتر بود، در آزمایش‌های زمانی بهتر عمل کردند.

عدم توازن روده افراد مختلف را به شیوه‌های متفاوتی تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند خود را با علائم حاد مانند درد شکم یا حالت تهوع نشان دهد. از آنجایی که بین روده و مغز رابطه متقابل وجود دارد، محققان پیشنهاد می‌کنند این یافته می‌تواند مهم باشد.

کسانی که از یک رژیم غذایی پر کربوهیدرات پیروی می‌کنند، عملکرد آزمایش زمانی را به میزان ۶.۵ درصد بهبود می‌بخشند.

دکتر جاستین رابرتز، دانشیار بهداشت و تغذیه ورزشی در دانشگاه آنگلیا راسکین(ARU) انگلستان و یکی از محققان این تحقیق، می‌گوید: این نتایج نشان می‌دهد عملکرد ورزشی ممکن است با ثبات میکروبی روده مرتبط باشد. ورزشکارانی که جوامع میکروبی پایدارتری داشتند، به‌ طور مداوم در هر مداخله غذایی در مقایسه با آنانی که میکروبیوتای روده ناپایدارتری داشتند، بهترین عملکرد را ثبت کردند.

رابرتز بیان کرد: در حالی که نمی‌توانیم مطمئن باشیم که میزان بالای پروتئین در بدن به‌ طور کامل مسئول کاهش قابل‌ توجه عملکرد آزمایش‌های زمانی است، مشخص شد که به‌ طور حتم تغییراتی در میکروبیوم روده به‌ دنبال یک رژیم غذایی کوتاه‌مدت با پروتئین بالا وجود داشته که به‌ نظر می‌رسد با عملکرد مرتبط است.

این نتایج نشان می‌دهد پیروی از یک رژیم غذایی با پروتئین بالا ممکن است از طریق الگوی میکروبی تغییر یافته بر روده تاثیر منفی بگذارد؛ در حالی که مصرف کربوهیدرات بالا به‌ عنوان مثال حاوی انواع غلات و سبزیجات با ثبات میکروبی روده بیشتر مرتبط است.

وی افزود: رژیم‌های غذایی به‌ خوبی کنترل شده و به‌ دقت متعادل بود؛ بنابراین ما تصور می‌کنیم بعید است که خود پروتئین باعث کاهش عملکرد شود. در عوض معتقدیم ممکن است تغییرات در میکروبیوم روده بر نفوذپذیری روده یا جذب مواد مغذی یا پیام‌های بین روده و مغز تاثیر بگذارد و بر تلاش درک شده و در نتیجه عملکرد اثر کند.

یافته‌های این تحقیق در مجله American Society for Microbiology's mSystems منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی ورزشی روده پروتئین بالا میکروبیوم روده رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۹۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پژوهشگران در آلمان برای تحقیق خود نشانه‌های شیمیایی موجود در استخوان‌ها و دندان‌های مختلف به‌جا مانده از هفت نفر مربوط به حدود ۱۵ هزار سال پیش در غاری در خارج از روستای تافورالت در شمال شرقی مراکش را مورد بررسی قرار دادند.

تجزیه و تحلیل این بقایا وجود عناصری نظیر کربن، نیتروژن، روی، گوگرد و استرانسیم را ثابت کرد که نشان‌دهنده نوع و مقدار گیاهان و گوشت مصرفی آنها بود.

بقایای گیاهان خوراکی وحشی مختلف از جمله بلوط شیرین، دانه کاج، پسته، جو دوسر و حبوبات در بقایای این انسان‌ها یافت شد. دانشمندان می‌گویند وعده غذایی اصلی این انسان‌ها، بر اساس بقایای استخوانی کشف شده در غار، گونه‌ای حیوانی به نام «گوسفند بربری» بوده است.

موبتهج، محقق باستان‌شناسی در موسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: «تصور غالب این بوده است که رژیم غذایی شکارچیان عمدتاً از پروتئین‌های حیوانی تشکیل شده است. با این حال، شواهد تازه به دست آمده نشان می‌دهد که گیاهان بخش بزرگی از منوی غذایی شکارچیان را تشکیل می‌داده‌اند.»

بکلرویا ژائوئن، باستان ژئوشیمی‌دان در موسسه تحقیقات ملی فرانسه و یکی از نویسندگان مطالعه، در این باره گفت: «این مهم است زیرا نشان می‌دهد که احتمالاً چندین اجتماع انسانی در جهان قبل از توسعه کشاورزی شروع به گنجاندن مقدار قابل توجهی از گیاهان در رژیم غذایی خود کرده بودند.»

بقایای استخوانی یافت‌شده متعلق به انسان‌های فرهنگ باستانی ایبروماوروسی بودند، شکارچیانی که از حدود ۲۵ تا ۱۱ هزار سال پیش در بخش هایی از مراکش و لیبی زندگی می کردند. شواهد نشان می‌دهد که غار به عنوان محل زندگی و دفن آن‌ها بوده است.

به گفته محققان این افراد در بخش زیادی از سال از غار استفاده می‌کردند، امری که نشان‌دهنده سبک زندگی کم‌تحرک‌تر آنها و پرسه زدن کمترشان در طبیعت برای جستجوی منابع است.

حفره‌های دندانی این انسان‌ها که بیانگر مصرف گونه‌های گیاهی نشاسته‌ای است همچنین نشان می‌دهد آن‌ها از گیاهان وحشی که در فصول مختلف سال می‌رسیده‌اند استفاده می‌کردند.

پژوهشگران دریافتند ایبروماوروسی‌ها فقط از گیاهان وحشی تغذیه می‌کرده‌اند. آن‌ها هرگز کشاورزی را توسعه ندادند و این تحول بزرگ بشری نسبتاً دیر به شمال آفریقا آمد.

محققان با مقایسه ترکیب شیمیایی دندان دو نوزاد یافت‌شده، به تغییراتی در رژیم غذایی نوزاد در طول زمان پی‌ برده‌اند. آنان می‌گویند شواهد حاکی از مصرف غذاهای جامد در حدود ۱۲ ماهگی بود، به طوری که نوزادان زودتر از حد انتظار برای یک جامعه قبل از کشاورزی از شیر گرفته شده بودند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • مجیدی: ورزشکاران حرفه‌ای اسکیت نیاز به حمایت بیشتری دارند