Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه سیدنی انجام شده است، نشان می‌دهد که چگونه ۱۰ نوع رژیم غذایی مختلف از جمله رژیم‌های سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و چربی می‌توانند بر میکروبیوم روده موش‌ها تأثیر بگذارند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از تی‌ان، میکروبیوم به مجموعه‌ای از میکروب‌ها همچون باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها و باکتریوفاژها گفته می‌شود که یک زیستگاه خاص مانند روده را اشغال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات نشان داده که میکروبیوم روده برای فیزیولوژی و سلامت انسان اهمیت دارد. اختلال در ترکیب میکروبیوم روده می‌تواند با ایجاد بیماری‌های مزمن مانند اختلالات التهابی دستگاه گوارش، بیماری‌های عصبی، قلبی عروقی و تنفسی همراه باشد. بدن انسان برای اطمینان از اینکه یک رابطه همزیستی بین میکروب‌های روده و سلول‌های ما وجود دارد، استراتژی‌هایی را اتخاذ کرده است. این رابطه توسط سیستم ایمنی تنظیم می‌شود. یک نوع آنتی بادی توسط مخاط ترشح می‌شود تا اطمینان حاصل شود که عوامل بیماری‌زایی که می‌توانند مضر باشند از میکروبیوم روده حذف شوند.

ساختار میکروبیوم روده ما می‌تواند تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله رژیم غذایی ما قرار بگیرد. آنچه که هنوز مشخص نیست این است که چگونه ترکیبات درشت مغذی‌هایی که می‌خوریم می‌تواند بر تعامل بین میکروبیوم روده ما و ترشح  آنتی‌بادی تأثیر بگذارد. محققان به رهبری لارنس ماسیا ( Laurence Macia)، دانشیار مرکز چارلز پرکینز در دانشگاه سیدنی، از سیستمی به نام "چارچوب هندسی برای تغذیه" (geometric framework for nutrition) برای پاسخ به این سؤال استفاده کردند.

پروفسور استفان سیمسون (Stephen Simpson) که یکی از نویسندگان این مقاله است می‌گوید: "چارچوب هندسی تغذیه‌" ما را قادر می‌سازد تا غذاها، وعده‌های غذایی، رژیم‌های غذایی و الگوهای غذایی را بر اساس ترکیب مواد مغذی آنها ترسیم کنیم و این به محققان کمک می‌کند تا الگوهای نادیده گرفته شده را در پیوند بین رژیم‌های غذایی خاص، سلامت و بیماری مشاهده کنند.

بررسی رابطه روده و سیستم ایمنی

محققان برای مطالعه خود از یک مدل موش استفاده کردند و تأثیر ۱۰ رژیم غذایی مختلف با ترکیبات مختلف اعم از چربی‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها را بر روی سطوح  آنتی‌بادی آن آزمایش کردند.

آنها با اضافه کردن چارچوب تغذیه‌ای خود به معادله، ارتباطی بین سطوح پروتئین رژیم غذایی و مقادیر ترشح شده آنتی‌بادی شناسایی کردند. موش‌هایی که پروتئین بیشتری در رژیم غذایی خود دریافت کرده بودند، وزیکول‌های خارج سلولی باکتریایی بیشتری تولید کرده بودند که حاوی دی‌ان‌ای و پروتئین هستند. نویسندگان می‌نویسند: این وزیکول‌های خارج سلولی، گیرنده‌هایی را فعال می‌کنند که باعث افزایش بیان سیتوکین القا کننده آنتی‌بادی، سلول B و سایر موارد اینچنینی می‌شوند. اساسا، افزایش تعداد وزیکول‌های خارج سلولی باکتری به عنوان یک تهدید تلقی می‌شود زیرا باعث تحریک پاسخ ایمنی و انتقال سلول‌های ایمنی به دیواره روده می‌شود.

ماسیا می‌گوید: ما دریافتیم که پروتئین، تأثیر زیادی بر میکروبیوم روده دارد و این موضوع به نوع باکتری‌های موجود در روده مربوط نیست، بلکه به نوع فعالیت آن‌ها ارتباط دارد.

میکروبیوم روده و ایمنی در انسان

از آنجایی که این یک تحقیق پیش بالینی است، مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا بررسی شود که آیا این پدیده در انسان نیز رخ می‌دهد یا خیر. اگر واقعا اینطور باشد، این مطالعه می‌تواند یک خبر خوب یا حتی بد باشد. با افزایش آنتی‌بادی‌ها در روده، ممکن است محافظت قوی‌تری در برابر عوامل بیماری‌زا بالقوه مانند سالمونلا ایجاد شود، اما از جنبه منفی، افزایش فعالیت سیستم ایمنی می‌تواند به این معنا باشد که شما در معرض خطر ابتلا به کولیت، بیماری التهابی روده یا بیماری خود ایمنی مانند کرون هستید.

نتایج این مطالعه در مجله "Nature Communications " منتشر شده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: باکتری ، پروتئین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: باکتری پروتئین میکروبیوم روده سیستم ایمنی رژیم غذایی آنتی بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۹۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده

آفتاب‌‌نیوز :

محققان سیستم بهداشتی کوه سینا، در مطالعه پیشگامی، اهمیت گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و جلوگیری از التهاب در حین ترمیم زخم، را بررسی کرده اند. یافته‌های پژوهشگران، می‌تواند بینش بیشتری را درباره پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی روده (IBD) ارائه دهد.

گونه‌های فعال اکسیژن، مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیری هستند که از اکسیژن تشکیل شده اند. ترشح گونه‌های فعال اکسیژن در روده برای حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و ترمیم زخم ضروری است. با این حال، می‌تواند اثرات التهابی نیز ایجاد کند.

تیم تحقیقاتی، عوامل کلیدی که باعث ایجاد تغییرات غیرطبیعی سلول‌های بنیادی می‌شوند را یافته اند که نقش مهمی از گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ روده‌های سالم را نشان می‌دهد.

دانشمندان گفته اند: واضح است که تنظیم اکسیژن و گونه‌های فعال اکسیژن نقش مهمی در بیماری‌های مزمن، و به طور خاص IBD ایفا می‌کنند. این مطالعه پیشرفت بزرگی را در تعریف نقش کلیدی گونه‌های اکسیژن در حفظ یک سد مخاطی سالم برای IBD ارائه می‌دهد.

تیم تحقیقاتی نقش گونه‌های فعال اکسیژن و NOX۱، پروتئین مورد استفاده برای تولید این مواد شیمیایی، را مورد مطالعه قرار دادند. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران، مقدار گونه‌های فعال اکسیژن را اندازه گیری کرده و مشخصات بیان ژن سلول‌های سد روده را از موش‌ها و انسان‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو، یکی از زیرگروه‌های IBD، تجزیه و تحلیل کردند.

 سلول‌های سد کننده روده، سطح روده را می‌پوشانند و به هضم غذا، جذب مواد مغذی و جلوگیری از هجوم باکتری‌های روده کمک می‌کنند. محققان، داده‌های بیان ژن را در بافت‌های ملتهب و غیر ملتهب روده بزرگ مقایسه کردند.

دانشمندان دریافتند:ترکیبی از NOX۱، از دست دادن عملکرد -که منجر به کاهش گونه‌های فعال اکسیژن می‌شود، به علاوه وجود ماده‌ای به نام TNF که باعث التهاب می‌شود، منجر به افزایش غیرطبیعی سلول‌های میکروفولد می‌شود. سلول‌های میکروفولد، که به عنوان سلول‌های M نیز شناخته می‌شوند، برای تنظیم پاسخ ایمنی روده بسیار مهم هستند.

تیم تحقیقاتی، این افزایش غیرطبیعی در تعداد سلول‌های M را در نتیجه از دست دادن گونه‌های فعال اکسیژن در سلول‌های بنیادی یافتند. به گزارش سیناپرس، این افزایش در سلول‌های M اپیتلیال باعث افزایش جذب سلول‌های ایمنی در موش‌ها می‌شود. محققان توانستند با درمان سلول‌های روده به کمک گونه‌های فعال اکسیژن، نقص اولیه به دنبال از دست رفتن این گونه‌های اکسیژن در طول التهاب، را معکوس کنند.

پژوهشگران اظهار داشته اند: اکسیژن فعال، که توسط سلول‌های بنیادی آزاد می‌شود، برای حفظ یک روده سالم از طریق حفظ تعادل مناسب انواع سلول‌های سد روده، حیاتی است.

یافته‌های تحقیقاتی، در مجله Gut منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند